Educatie

Trotse (nieuwe) hondenbaasjes worden vaak overladen met goedbedoelde, adviezen, meningen en overtuigingen uit hun omgeving. Met als resultaat hiervan zelf behoorlijk onzeker te raken. Een hond voelt deze onzekerheid aan en reageert hierop heel erg sterk. Hij raakt gestresst met alle gevolgen van dien: stress krijgt al snel een zéér ongunstig effect op zijn mentale- en fysieke ontwikkeling en veroorzaakt vaak probleemgevend gedrag naarmate een hond ouder wordt.

IMG_4945

Ons Educatief Programma bestaat uit een aantal los te volgen gethematiseerde modules. Om vanuit rust en harmonie samen met je eigen hond te werken aan een (h)echte vertrouwensband.  Je leert vooral goed te kijken naar hondengedrag en je zult je bewust worden van datgeen je eigen hond "vertelt" . Je leert het communicatiesysteem van een hond beter te begrijpen Als baas krijg je er na verloop van tijd automatisch een gehoorzame hond voor terug !

Gedragsbegeleiding

Wij helpen hondenbaasjes graag wanneer er sprake is van probleemgevend gedrag bij hun hond: om gedragspatronen te doorbreken of om te voorkomen.

Pathalogische, fysiologische of andere medische- en/of gezondheidsproblemen , erfelijke aanleg, onvoldoende of slechte socialisatie, een traumatische ervaring, onjuiste begeleiding van rasgebonden aanleg, conditionering,  een verstoorde dominatieverhouding of onvoldoende of verkeerde fysieke en mentale stimulatie lijdt tot stress bij honden. Stress is dan ook de meest voorkomende onderliggende oorzaak van probleemgevend gedrag.

Neem contact op.

Hondentraining op maat

Op aanvraag wordt hondentraining op maat aan aangeboden. Op een laagdrempelige manier en binnen een optimale leeromgeving wordt (nieuw) hondengedrag aangeleerd en veelvuldig geoefend.

Tijdens het aanbieden van onze hondentrainingen wordt gewerkt middels de clickermethodiek.
Het juist gebruik van de clicker, de timing maar vooral het tijdig afbouwen van voerbeloning staan centraal.

Neem contact op.